Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kusi smakiem, zniewala aromatem, pachnie rozkoszą, smakuje miłością :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4373
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4373
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Porcje lodów włożyć do sporych filiżanek, następnie zalać je kawą z rumem lub brandy, przykryć bitą śmietaną. Podawać natychmiast (!!!), ponieważ smakuje rozkosznie, gdy lody są nadal zimne a kawa nadal gorąca. By kawa pachniała kusząco na bitą śmietanę prószymy odrobinę cynamonu. I podajemy na spodku ozdobionym czerwoną różą.