Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 998

Dodano:

Odsłon: 13677

Dzban magicznego, różowego eliksiru o słodko-kwaśnym smaku idealny, aby się ochłodzić

Składniki

  • około 7 łodyg rabarbaru
  • 1 1/2 l wody
  • 4 łyżki cukru
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. Zalewamy wodą. Gotujemy około 30 minut, aż rabarbar zmięknie. Słodzimy kompot. Przecedzamy przez sitko. Jeżeli kompot jest zbyt mocny można dolać gotowanej wody. Kompot z rabarbaru najlepiej smakuje schłodzony.

  2. Więcej smacznych przepisów i zdjęć znajdziesz na: http://oobzarciuch.blogspot.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń