Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9979

Dodano:

Odsłon: 1590

Lemoniada arbuzowa

Składniki

  • ćwierć średniego dojrzałego arbuza
  • 750 ml wody
  • 3 cytryny
  • 2 limonki
  • 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
  • parę liści mięty
  • kostki lodu
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jeżeli macie bardzo słodkiego arbuza, pomińcie dosładzanie.
    Miąższ arbuza wydrążamy, wrzucamy do blendera razem z wodą, miksujemy, przecedzamy przez sito, przelewamy do dzbanka. Dodajemy do niego soki z cytrusów (z paru można odciąć kilka plasterków i wrzucić je do lemoniady), liście mięty, cukier, dokładnie mieszamy. Przed podaniem dodajemy kostki lodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń