Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przyrządzania 1 butelki 3 minuty (bez leżakowania)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6836
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6836
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Do przyrządzenia "szampana" potrzebne są butelki z hermetycznym zamknięciem. Do każdej butelki włożyć mały ''''orzeszek'''' drożdży, wsypać trzy niezbyt pełne łyżeczki cukru, kilka rodzynek, wlać przegotowaną letnią wodę. Zamknąć, mocno wstrząsnąć i pozostawić w ciepłym miejscu na 1-2 dni. Przed podaniem dobrze schłodzić, nie otwierając! Otwierać w ostatniej chwili ostrożnie, bo napój silnie musuje.