Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przyrządzania 1 butelki 3 minuty (bez leżakowania)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424843
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Do przyrządzenia "szampana" potrzebne są butelki z hermetycznym zamknięciem. Do każdej butelki włożyć mały ''''orzeszek'''' drożdży, wsypać trzy niezbyt pełne łyżeczki cukru, kilka rodzynek, wlać przegotowaną letnią wodę. Zamknąć, mocno wstrząsnąć i pozostawić w ciepłym miejscu na 1-2 dni. Przed podaniem dobrze schłodzić, nie otwierając! Otwierać w ostatniej chwili ostrożnie, bo napój silnie musuje.