Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przyrządzania 1 butelki 3 minuty (bez leżakowania)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12492
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13478
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5691
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12492
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13478
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5691
Składniki
Do przyrządzenia "szampana" potrzebne są butelki z hermetycznym zamknięciem. Do każdej butelki włożyć mały ''''orzeszek'''' drożdży, wsypać trzy niezbyt pełne łyżeczki cukru, kilka rodzynek, wlać przegotowaną letnią wodę. Zamknąć, mocno wstrząsnąć i pozostawić w ciepłym miejscu na 1-2 dni. Przed podaniem dobrze schłodzić, nie otwierając! Otwierać w ostatniej chwili ostrożnie, bo napój silnie musuje.