Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny Bananowiec. Pasuję na każdą okazję i nikt nie odmówi spróbowania tego pięknie pachnącego i pysznie smakującego ciasta !
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Zmiksować banany na masę (nigdy nie uda się uzyskać gładkiej masy). Ucieramy masło z żółtkami i dodajemy do nich po troszkę masy bananowej dokładnie miksując w między czasie.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody. Ostudzić, wlać do naszego bananowego kremu i porządnie miksować. Masę wylać do formy na spód i włożyć do zamrażalnika na około 25 minut (aż stężeje). Galaretkę agrestową i cytrynową zrobić osobno w 1 szklance każdą. Ostudzić wylać po kolei na masę. (MASA musi być twarda i żeby to sprawdzić należy nałożyć łyżkę galaretki płynnej na górę i zobaczyć czy nie wsiąka.) Można dodać brzoskwinie.
Odłożyć w zimne miejsce, aż galaretka "się zrobi". Białka ubić, dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance gorącej wody (ostudzoną). Wymieszać, przełożyć na ciasto. Podawać mocno schłodzone !!