Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny Bananowiec. Pasuję na każdą okazję i nikt nie odmówi spróbowania tego pięknie pachnącego i pysznie smakującego ciasta !
Zmiksować banany na masę (nigdy nie uda się uzyskać gładkiej masy). Ucieramy masło z żółtkami i dodajemy do nich po troszkę masy bananowej dokładnie miksując w między czasie.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody. Ostudzić, wlać do naszego bananowego kremu i porządnie miksować. Masę wylać do formy na spód i włożyć do zamrażalnika na około 25 minut (aż stężeje). Galaretkę agrestową i cytrynową zrobić osobno w 1 szklance każdą. Ostudzić wylać po kolei na masę. (MASA musi być twarda i żeby to sprawdzić należy nałożyć łyżkę galaretki płynnej na górę i zobaczyć czy nie wsiąka.) Można dodać brzoskwinie.
Odłożyć w zimne miejsce, aż galaretka "się zrobi". Białka ubić, dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance gorącej wody (ostudzoną). Wymieszać, przełożyć na ciasto. Podawać mocno schłodzone !!
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 268
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3086
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 904
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1526
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 268
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3086
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 904
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1526
Składniki
Zmiksować banany na masę (nigdy nie uda się uzyskać gładkiej masy). Ucieramy masło z żółtkami i dodajemy do nich po troszkę masy bananowej dokładnie miksując w między czasie.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody. Ostudzić, wlać do naszego bananowego kremu i porządnie miksować. Masę wylać do formy na spód i włożyć do zamrażalnika na około 25 minut (aż stężeje). Galaretkę agrestową i cytrynową zrobić osobno w 1 szklance każdą. Ostudzić wylać po kolei na masę. (MASA musi być twarda i żeby to sprawdzić należy nałożyć łyżkę galaretki płynnej na górę i zobaczyć czy nie wsiąka.) Można dodać brzoskwinie.
Odłożyć w zimne miejsce, aż galaretka "się zrobi". Białka ubić, dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance gorącej wody (ostudzoną). Wymieszać, przełożyć na ciasto. Podawać mocno schłodzone !!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 577
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 904