Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczek rolowany

Boczek rolowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 188

Dodano:

Odsłon: 22871

Najlepiej smakuje z chlebem upieczonym własnoręcznie

Składniki

  • 2kg surowego boczku bez skóry
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 łyżeczki majeranku
  • 3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • po 2 łyżeczki papryki ostrej i słodkiej
  • sól,pieprz
  • 1 cebula
  • 3 łyżki sklarowanego masła
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Boczek rolowany

Przygotowanie

  1. Boczek natrzeć przyprawami oraz zmiażdżonym czosnkiem.Cebulę pokroić w półplasterki i położyć na boczku.Zwinąć w ciasny rulon,tak by przyprawy były wewnątrz i mocno obwinąć nicią.Odstawić na kila godzin do lodówki.Na patelni rozgrzać sklarowane masło i z każdej strony obsmażyć boczek.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Boczek podlać wodą.Piec pod przykryciem ok.2 godz. w temp. 200 stopni.


    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń