Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje z chlebem upieczonym własnoręcznie
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7674
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2844
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7674
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2844
Składniki
Boczek natrzeć przyprawami oraz zmiażdżonym czosnkiem.Cebulę pokroić w półplasterki i położyć na boczku.Zwinąć w ciasny rulon,tak by przyprawy były wewnątrz i mocno obwinąć nicią.Odstawić na kila godzin do lodówki.Na patelni rozgrzać sklarowane masło i z każdej strony obsmażyć boczek.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Boczek podlać wodą.Piec pod przykryciem ok.2 godz. w temp. 200 stopni. Smacznego!