Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna sałatka z gatunku "prosta i szybka". Tym razem dla miłośników brokułów.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1271
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 679
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1380
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1271
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 679
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1380
Składniki
Brokuły ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, ostudzić, pokroić. Fasolkę odcedzić i przepłukać na sicie. Fetę pokroić w kostkę (lub kupić krojoną).
Przygotować sos ze śmietany, wyciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Wymieszać składniki sałatki i gotowe!
Sałatkę można też przygotować w wersji warstwowej. Wtedy należy ją ułożyć w jakimś płaskim naczyniu: brokuły na dole, sos czosnkowy na wierzchu i jakaś zieleninka do posypania dla miłego wyglądu.
Dygresje Wabika. Sprawdzony sposób na gotowanie mrożonych brokułów: Zagotować ok. 2 l wody z solą i cukrem, wrzucić paczkę brokułów (450g), trzymać na dość mocnym ogniu. Kiedy woda ponownie się zagotuje odcedzić. Są gotowe i mają idealną konsystencję.