Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna porcja warzyw
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 951
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13570
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 951
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13570
Składniki
Brokuły włozyc do wrzącej osolonej wody na kilka minut tak by nie były zbyt miękkie. Ostudzić i podzielić na małe różczki, pomidora pokroić na pół plasterki ,ale nie zbyt ciękie, papryke posiekać na paseczki a marchew na bardzo cienkie długie paseczki. Wszystkie warzywa ułożyć w misce warstwami. Wymieszać jogurt z majonezem, dodać rozgnieciony czosnek,sól i pieprz, zioła prowansalskie, gotowym sosem polewać warzywa.