Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieciutkie i pyszniutkie w sam raz na dlugie zimowe wieczory;)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1865
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14607
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19672
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 153
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1865
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14607
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19672
Składniki
maslo stopic i ostudzic. drozdze rozetrzec z lyzka cukru i pol szkl cieplego mleka i odstawic na 10 min. make przesiac dodac zoltka reszte cukru i mleka ,cukier waniliowy i szczypte soli. Wyrobic wlewajac pod koniec maslo. wyrobic i odstawic na 30 min.
nastepnie cisto jeszce raz wyrobic rwac okragle kuleczki i formowac bulki( nadziewajac czym kto ma ochote) buleczki ulozyc na natluszczonej blasze odstawic na 15 min posmarowac rozmaconym jajkiem i posypac kruszonka( troszke maki,margaryny i cukru). piec ok 20-25 min w temp 180 st. SMACZNEGO;)