Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieciutkie i pyszniutkie w sam raz na dlugie zimowe wieczory;)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 303
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30529
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 303
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30529
Składniki
maslo stopic i ostudzic. drozdze rozetrzec z lyzka cukru i pol szkl cieplego mleka i odstawic na 10 min. make przesiac dodac zoltka reszte cukru i mleka ,cukier waniliowy i szczypte soli. Wyrobic wlewajac pod koniec maslo. wyrobic i odstawic na 30 min.
nastepnie cisto jeszce raz wyrobic rwac okragle kuleczki i formowac bulki( nadziewajac czym kto ma ochote) buleczki ulozyc na natluszczonej blasze odstawic na 15 min posmarowac rozmaconym jajkiem i posypac kruszonka( troszke maki,margaryny i cukru). piec ok 20-25 min w temp 180 st. SMACZNEGO;)