Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten niezwykły wypiek to tak naprawdę połączenie bułek drożdżowych z nadzieniem cebulowo-makowym. W swoim przepisie jednak poominełam mak, gdyż moja rodzina nie przepada za połączeniem cebuli i maku. Sam wypiek jest trochę czasochłonnym, jednak smak i aromat cebularza wynagradza wszystko. U mnie w domu ciasto cieszyło dużym powodzeniem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118852
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8751
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2608
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118852
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8751
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2608
Składniki
Ciasto drożdżowe: Masło rozpuszczam. Drożdże rozpuszczam z jedną łyżką mąki oraz łyżką lekko ciepłego mleka. Odstawiam na 15 minut aby napęczniało. Pozostałe składniki mieszam. Dodaje rozczyn. Mieszam. Wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości na godzinę. Po godzinie ciasto dzielimy na około 10 porcji. Robimy kulkę, a w środku tworzymy zagłębienie na farsz. Nadzienie cebulowe: Cebule obieramy i kroimy na drobno. Obsmażamy na oleju. studzimy. Farszem nadziewamy ciastka. Ponownie odstawiamy ciastka na godzinę do wyrośnięcia. Ciastka pieczemy około 30 minut do zrumienienia. Studzimy.
Zapraszam na mojego bloga !