Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten niezwykły wypiek to tak naprawdę połączenie bułek drożdżowych z nadzieniem cebulowo-makowym. W swoim przepisie jednak poominełam mak, gdyż moja rodzina nie przepada za połączeniem cebuli i maku. Sam wypiek jest trochę czasochłonnym, jednak smak i aromat cebularza wynagradza wszystko. U mnie w domu ciasto cieszyło dużym powodzeniem.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 889
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2601
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13323
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 889
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2601
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13323
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Składniki
Ciasto drożdżowe: Masło rozpuszczam. Drożdże rozpuszczam z jedną łyżką mąki oraz łyżką lekko ciepłego mleka. Odstawiam na 15 minut aby napęczniało. Pozostałe składniki mieszam. Dodaje rozczyn. Mieszam. Wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości na godzinę. Po godzinie ciasto dzielimy na około 10 porcji. Robimy kulkę, a w środku tworzymy zagłębienie na farsz. Nadzienie cebulowe: Cebule obieramy i kroimy na drobno. Obsmażamy na oleju. studzimy. Farszem nadziewamy ciastka. Ponownie odstawiamy ciastka na godzinę do wyrośnięcia. Ciastka pieczemy około 30 minut do zrumienienia. Studzimy.
Zapraszam na mojego bloga !