Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19626
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19626
Składniki
Masło miksujemy z cukrem na puszysta masę Dodajemy żółtka i dalej miksujemy Przecedzamy mąkę przez sito i wsypujemy do masy,lekko solimy sola i dolewamy około 3 łyżeczek mleka. Całość odstawiamy do lodówki na godzinkę Wyjmujemy po upływie czasu i rozwałkowujemy lekko obsypując mąką ale nie za dużo...ciasto jest dość klejące ale wykrajamy ciasteczka,u mnie foremki w kształcie misia ale można użyć innych:)Ciastka są bardzo kruche wiec trzeba je bardzo delikatnie zdejmować z papieru Pieczemy od 8 do 12 minut ja piekłam w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 9 minut,w zależności od grubości ciasteczek Można przechowywać dość długo w szczelnie zamkniętym pudełku