Przekąski Przepis na:
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Masło miksujemy z cukrem na puszysta masę
Dodajemy żółtka i dalej miksujemy
Przecedzamy mąkę przez sito i wsypujemy do masy,lekko solimy sola i dolewamy około 3 łyżeczek mleka.
Całość odstawiamy do lodówki na godzinkę
Wyjmujemy po upływie czasu i rozwałkowujemy lekko obsypując mąką ale nie za dużo...ciasto jest dość klejące ale wykrajamy ciasteczka,u mnie foremki w kształcie misia ale można użyć innych:)Ciastka są bardzo kruche wiec trzeba je bardzo delikatnie zdejmować z papieru
Pieczemy od 8 do 12 minut
ja piekłam w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 9 minut,w zależności od grubości ciasteczek
Można przechowywać dość długo w szczelnie zamkniętym pudełku
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)