Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2706
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3105
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2706
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3105
Składniki
Masło miksujemy z cukrem na puszysta masę Dodajemy żółtka i dalej miksujemy Przecedzamy mąkę przez sito i wsypujemy do masy,lekko solimy sola i dolewamy około 3 łyżeczek mleka. Całość odstawiamy do lodówki na godzinkę Wyjmujemy po upływie czasu i rozwałkowujemy lekko obsypując mąką ale nie za dużo...ciasto jest dość klejące ale wykrajamy ciasteczka,u mnie foremki w kształcie misia ale można użyć innych:)Ciastka są bardzo kruche wiec trzeba je bardzo delikatnie zdejmować z papieru Pieczemy od 8 do 12 minut ja piekłam w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 9 minut,w zależności od grubości ciasteczek Można przechowywać dość długo w szczelnie zamkniętym pudełku