Do góry

Przekąski Przepis na:

ciastka misie pysie

ciastka misie pysie

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 224

Dodano:

Odsłon: 331

zdrowe i fajne do kawki

Składniki

  • mąka orkiszowa typ 630
  • cukier puder lub miód (ilość według uznania,u mnie 5 łyżek)
  • Sól szczypta
  • żółtka 3 szt.
  • masło 150 g
  • mleko 3 łyżki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ciastka misie pysie

Przygotowanie

  1. Masło miksujemy z cukrem na puszysta masę
    Dodajemy żółtka i dalej miksujemy
    Przecedzamy mąkę przez sito i wsypujemy do masy,lekko solimy sola i dolewamy około 3 łyżeczek mleka.
    Całość odstawiamy do lodówki na godzinkę
    Wyjmujemy po upływie czasu i rozwałkowujemy lekko obsypując mąką ale nie za dużo...ciasto jest dość klejące ale wykrajamy ciasteczka,u mnie foremki w kształcie misia ale można użyć innych:)Ciastka są bardzo kruche wiec trzeba je bardzo delikatnie zdejmować z papieru
    Pieczemy od 8 do 12 minut
    ja piekłam w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 9 minut,w zależności od grubości ciasteczek
    Można przechowywać dość długo w szczelnie zamkniętym pudełku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń