Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z Parówka jest idealna przystawką na różne imprezy np.imieniny.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 91
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2708
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 740
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 983
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 91
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2708
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 740
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 983
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Pokroić na Male kwadraty. W jednym opakowaniu powinno wyjść mniej więcej 12 kwadratow. Na każdym kwadracie rozsmarowac Ketchup ,musztardę bądź sos czosnkowy . Na sos umieścić starty ser . Parowke przekroic na pól i dać na ser . Ciasto zawinac. I tak z każdym kwadracikiem po kolei .
Nagrzac piekarnik do 180°C . Na blaszcze dać papier do pieczenia. Na blaszce ulozyc zwiniete Ciasto francuskie. W miseczce rozrzepac jajko. Namoczyc pedzelek w jajku i smarować każde Ciasto francuskie. Ponacinac nożem .na gorze posypać bazylia. Piec aż sie zarumieni.