Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie z parówką

Ciasto francuskie z parówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 5827

Ciasto francuskie z Parówka jest idealna przystawką na różne imprezy np.imieniny.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć. Pokroić na Male kwadraty. W jednym opakowaniu powinno wyjść mniej więcej 12 kwadratow. Na każdym kwadracie rozsmarowac Ketchup ,musztardę bądź sos czosnkowy . Na sos umieścić starty ser . Parowke przekroic na pól i dać na ser . Ciasto zawinac. I tak z każdym kwadracikiem po kolei .

  2. Nagrzac piekarnik do 180°C . Na blaszcze dać papier do pieczenia. Na blaszce ulozyc zwiniete Ciasto francuskie. W miseczce rozrzepac jajko. Namoczyc pedzelek w jajku i smarować każde Ciasto francuskie. Ponacinac nożem .na gorze posypać bazylia. Piec aż sie zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń