Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
urzekające swą pysznością ciasto w dodatku samo zdrowie-marchewka!!! długo zachowuje świeżość-tzn.wilgotność
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35620
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1181
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5956
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35620
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1181
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5956
Składniki
zmiksować składniki oznaczone nr I
do zmiksowanej I , przesiać wymieszane składniki oznaczone nr II i zmiksować (będzie bardzo gęste) - [ja robię to robotem ręcznym, wtedy ciasto się "nie marnuje"poprzyklejawszy się do ścianek naczynia i miksera]
powstałą miksturę posypać sodą , wyłożyć marchew i wszystko delikatnie wymieszać
wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
piec w ok.175-180 stopniach ok 40-45min.(termoobieg)
SMACZNEGO!