Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
urzekające swą pysznością ciasto w dodatku samo zdrowie-marchewka!!! długo zachowuje świeżość-tzn.wilgotność
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20762
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20762
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Składniki
zmiksować składniki oznaczone nr I
do zmiksowanej I , przesiać wymieszane składniki oznaczone nr II i zmiksować (będzie bardzo gęste) - [ja robię to robotem ręcznym, wtedy ciasto się "nie marnuje"poprzyklejawszy się do ścianek naczynia i miksera]
powstałą miksturę posypać sodą , wyłożyć marchew i wszystko delikatnie wymieszać
wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
piec w ok.175-180 stopniach ok 40-45min.(termoobieg)
SMACZNEGO!