Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
urzekające swą pysznością ciasto w dodatku samo zdrowie-marchewka!!! długo zachowuje świeżość-tzn.wilgotność
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
zmiksować składniki oznaczone nr I
do zmiksowanej I , przesiać wymieszane składniki oznaczone nr II i zmiksować (będzie bardzo gęste) - [ja robię to robotem ręcznym, wtedy ciasto się "nie marnuje"poprzyklejawszy się do ścianek naczynia i miksera]
powstałą miksturę posypać sodą , wyłożyć marchew i wszystko delikatnie wymieszać
wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
piec w ok.175-180 stopniach ok 40-45min.(termoobieg)
SMACZNEGO!