Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z serem Camembert, prażonym słonecznikiem, kiełkami polana sosem balsamicznym.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 993
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 993
Składniki
Cukinię kroimy na plastry i obsmażamy na maśle na patelni posypując solą i pieprzem. Na patelni prażymy ziarna słonecznika (bez dodatku oleju).
Usmażoną, gorącą cukinię wykładamy na ciepły talerz i dokładamy cienkie plastry sera camembert - tak by zdążył się częściowo rozpuścić, na wierzch nakładamy kiełki, które posypujemy uprażonym słonecznikiem. Całość skrapiamy lub polewamy sosem balsamicznym o słodko- kwaśnym posmaku. Ta przekąska bardzo dobrze smakuje podana z grzankami.