Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia słodko- kwaśna

Cukinia słodko- kwaśna

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 345

Cukinia z serem Camembert, prażonym słonecznikiem, kiełkami polana sosem balsamicznym.

Składniki

  • - 1 dojrzała cukinia
  • - pół opakowania kiełków
  • - ser camembert
  • - garstka ziaren prażonego słonecznika
  • - sos balsamiczny
  • - sól/ pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię kroimy na plastry i obsmażamy na maśle na patelni posypując solą i pieprzem.
    Na patelni prażymy ziarna słonecznika (bez dodatku oleju).

  2. Usmażoną, gorącą cukinię wykładamy na ciepły talerz i dokładamy cienkie plastry sera camembert - tak by zdążył się częściowo rozpuścić, na wierzch nakładamy kiełki, które posypujemy uprażonym słonecznikiem. Całość skrapiamy lub polewamy sosem balsamicznym o słodko- kwaśnym posmaku.

    Ta przekąska bardzo dobrze smakuje podana z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń