Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z serem Camembert, prażonym słonecznikiem, kiełkami polana sosem balsamicznym.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 965
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 965
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Składniki
Cukinię kroimy na plastry i obsmażamy na maśle na patelni posypując solą i pieprzem. Na patelni prażymy ziarna słonecznika (bez dodatku oleju).
Usmażoną, gorącą cukinię wykładamy na ciepły talerz i dokładamy cienkie plastry sera camembert - tak by zdążył się częściowo rozpuścić, na wierzch nakładamy kiełki, które posypujemy uprażonym słonecznikiem. Całość skrapiamy lub polewamy sosem balsamicznym o słodko- kwaśnym posmaku. Ta przekąska bardzo dobrze smakuje podana z grzankami.