Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z serem Camembert, prażonym słonecznikiem, kiełkami polana sosem balsamicznym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3198
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2297
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3198
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2297
Składniki
Cukinię kroimy na plastry i obsmażamy na maśle na patelni posypując solą i pieprzem. Na patelni prażymy ziarna słonecznika (bez dodatku oleju).
Usmażoną, gorącą cukinię wykładamy na ciepły talerz i dokładamy cienkie plastry sera camembert - tak by zdążył się częściowo rozpuścić, na wierzch nakładamy kiełki, które posypujemy uprażonym słonecznikiem. Całość skrapiamy lub polewamy sosem balsamicznym o słodko- kwaśnym posmaku. Ta przekąska bardzo dobrze smakuje podana z grzankami.