Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z serem Camembert, prażonym słonecznikiem, kiełkami polana sosem balsamicznym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117546
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8144
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3047
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117546
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8144
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3047
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Składniki
Cukinię kroimy na plastry i obsmażamy na maśle na patelni posypując solą i pieprzem. Na patelni prażymy ziarna słonecznika (bez dodatku oleju).
Usmażoną, gorącą cukinię wykładamy na ciepły talerz i dokładamy cienkie plastry sera camembert - tak by zdążył się częściowo rozpuścić, na wierzch nakładamy kiełki, które posypujemy uprażonym słonecznikiem. Całość skrapiamy lub polewamy sosem balsamicznym o słodko- kwaśnym posmaku. Ta przekąska bardzo dobrze smakuje podana z grzankami.