Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z serem Camembert, prażonym słonecznikiem, kiełkami polana sosem balsamicznym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2261
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1376
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2128
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2261
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1376
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2128
Składniki
Cukinię kroimy na plastry i obsmażamy na maśle na patelni posypując solą i pieprzem. Na patelni prażymy ziarna słonecznika (bez dodatku oleju).
Usmażoną, gorącą cukinię wykładamy na ciepły talerz i dokładamy cienkie plastry sera camembert - tak by zdążył się częściowo rozpuścić, na wierzch nakładamy kiełki, które posypujemy uprażonym słonecznikiem. Całość skrapiamy lub polewamy sosem balsamicznym o słodko- kwaśnym posmaku. Ta przekąska bardzo dobrze smakuje podana z grzankami.