Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 355
Dodano: 14.12.2008
Odsłon: 5873
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
*make wymieszac z odrobina wody na delikatna gesta mase. dodac chili, kolendre, gorczyce, kmin rzymski, kurkume i sol. dodac pozostala wode i wymieszac. *podgrzac olej w rondlu, dodac paste z przyprawami i smazyc ciagle mieszajac ok 5 min. jesli sos jest za gesty dodac odrobinke wrzatku. *dodac rozyczki kalafiora i mleko kokosowe. dusic az kalafior bedzie miekki ale nie za bardzo... na koniec dodac sok z cytryny i wymieszac. *mozna posypac swieza, poszatkowana kolendra potrawa idealnie nadaje sie do ryzu basmatii i shisz kebab (czyli czegos w stylu szaszkyka z kurczaka lub baraniny)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 15 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
mmm ten przepis mi odpowiada,bo uwielbiam podane w przepisie przprawy...10 Kto głosował? | Odpowiedz