Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie lekkie, niezwykle pożywne i mało kaloryczne. Fantastyczne na szybkie, sycące śniadanie lub lunch dla zabieganych.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15143
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15143
Składniki
Jajka rozkłócić w miseczce, przyprawić wg uznania, wlać mleko. Dodać twarożek, rozgnieść widelcem i wymieszać z jajkami. Dla bardziej wymagających: dodać szczypiorek lub cebulę, bądz inne ulubione dodatki.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i wlać kilka kropel oliwy z oliwek.
Na rozgrzaną patelnię wylać jajka, kilka chwil delikatnie mieszać, aż zaczną się ścinać. Pamiętajcie, że to nie ma być jajecznica, więc mieszamy tylko tyle, żeby jajka zaczęły się lekko ścinać.
Zmniejszamy ogień i smażymy omlet ok.2-3 minut.
Dzielimy omlet na patelni na 4 części (łatwiej wtedy w nienaruszonym stanie przewrócić go na drugą stronę) i odwracamy. Smażymy jeszcze ok. 1 minuty i podajemy.
SMACZNEGO :)