Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie lekkie, niezwykle pożywne i mało kaloryczne. Fantastyczne na szybkie, sycące śniadanie lub lunch dla zabieganych.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Składniki
Jajka rozkłócić w miseczce, przyprawić wg uznania, wlać mleko. Dodać twarożek, rozgnieść widelcem i wymieszać z jajkami. Dla bardziej wymagających: dodać szczypiorek lub cebulę, bądz inne ulubione dodatki.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i wlać kilka kropel oliwy z oliwek.
Na rozgrzaną patelnię wylać jajka, kilka chwil delikatnie mieszać, aż zaczną się ścinać. Pamiętajcie, że to nie ma być jajecznica, więc mieszamy tylko tyle, żeby jajka zaczęły się lekko ścinać.
Zmniejszamy ogień i smażymy omlet ok.2-3 minut.
Dzielimy omlet na patelni na 4 części (łatwiej wtedy w nienaruszonym stanie przewrócić go na drugą stronę) i odwracamy. Smażymy jeszcze ok. 1 minuty i podajemy.
SMACZNEGO :)