Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie lekkie, niezwykle pożywne i mało kaloryczne. Fantastyczne na szybkie, sycące śniadanie lub lunch dla zabieganych.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Składniki
Jajka rozkłócić w miseczce, przyprawić wg uznania, wlać mleko. Dodać twarożek, rozgnieść widelcem i wymieszać z jajkami. Dla bardziej wymagających: dodać szczypiorek lub cebulę, bądz inne ulubione dodatki.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i wlać kilka kropel oliwy z oliwek.
Na rozgrzaną patelnię wylać jajka, kilka chwil delikatnie mieszać, aż zaczną się ścinać. Pamiętajcie, że to nie ma być jajecznica, więc mieszamy tylko tyle, żeby jajka zaczęły się lekko ścinać.
Zmniejszamy ogień i smażymy omlet ok.2-3 minut.
Dzielimy omlet na patelni na 4 części (łatwiej wtedy w nienaruszonym stanie przewrócić go na drugą stronę) i odwracamy. Smażymy jeszcze ok. 1 minuty i podajemy.
SMACZNEGO :)