Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424832
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424832
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Składniki
Przygotować ciasto: do miski przesiać mąkę. Mieszając widelcem, połączyć z wrzącą wodą,, następnie z zimną i olejem. Zagnieść ciasto i wygniatać aż będzie gładkie. Z ciasta uformować wałek.
Pokroić na 16 plastrów jednakowej długości i z każdego uformować krążek
Przygotować nadzienie: Do miseczki włożyć mięso i bambus. Dodać sos sojowy, sherry, cukier oraz olej sezamowy i wymieszać.
Posypać mąką ziemniaczaną i dokładnie wymieszać
Pośrodku każdego krążka ciasta położyć porcję nadzienia. Połączyć brzegi ciasta nad nadzieniem i zlepić formując sakiewkę.
Koszyczek lub inne naczynie do gotowania na parze wyłożyć wilgotną ściereczką. Rozłożyć na niej dim sum i gotować na parze 5-10 min. Na czterech talerzach rozłożyć sałatę (endywię).Oddzielnie w miseczkach podawać sos sojowy (na wierzchu dim sum do dekoracji można dodać np. pierścienie chili, czy palemki ze szczypiorku). SMACZNEGO!