Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sorbet truskawkowy jak się okazało robi się bardzo prosto, a zrobienie takiej jednej porcji wystarcza na całe lato. Przewagą takiego domowego sorbetu truskawkowego jest to, że nie ma w nim dodatku chemii i sztucznych barwników. Sorbet truskawkowy może stanowić dobre źródło witamin, które możemy przemycić dzieciom.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Truskawki myjemy. Następnie miksujemy. Zmiksowane truskawki przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Sok z cytryny i cukier rozpuszczamy, aby uzyskać syrop.Studzimy. Białko ubijamy na sztywną pianę. Łączymy białko z musem i wystudzonym syropem. Gotowy sorbet przelewamy do foremek na lody. Możemy co 2-3 godziny pomieszać lody, aby nie było czuć kryształków lodu. Sorbet gotowy jest po mniej więcej 8-10 godzinach.