Do góry

Przekąski Przepis na:

Empanada z ciasta francuskiego

Empanada z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1783

Pierożki z farszem z mięsa mielonego.

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • Mieso mielone
  • Cebula biała
  • Przyprawy
  • Ser żółty lub mozarella
  • Jajko do posmarowania ciasta
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mielone podsmażamy na patelni z cebula, można dodać jakieś warzywa np. paprykę. Doprawiamy wedle uznania.

  2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty/prostokaty i układamy ma nich mięso. Ja położyłam na mięsie plasterek mozarelli można jakoś żółty ser lub pominąć.

  3. Sklejamy pierożki. Smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 min do 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń