Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, latwe, miła alternatywa dla tradycyjnego mielonego.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8448
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8448
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Składniki
Wyjmujemy mięso na miseczkę. Dodajemy jajko, pieprz, sos sojowy, maggi lub vegetę i sok z cytryny. Wszystko według własnych upodobań smakowych.
Rozpakowujemy ciasto francuskie i wykrawamy kółka, które nadziewamy przygotowanym mięsem i dobrze zlepiamy. Wrzucamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i pilnujemy gdyż bardzo szybko się smaży. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ponieważ mięso do farszu jest surowe, ja dawałam małe ilości farszu dodatkowo spłaszczając pierożki, tak by mięso sie rozeszło po całej ich wewnętrznej powierzchni i nie było niedosmażone, POdaję je z dipem majonezowo-pomidorowym: 3 łyżki keczupu, 2 łyżki majonezu, szczypta bazylii suszonej i sok z cytryny wg uznania. Smacznego :)