Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, latwe, miła alternatywa dla tradycyjnego mielonego.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
Wyjmujemy mięso na miseczkę. Dodajemy jajko, pieprz, sos sojowy, maggi lub vegetę i sok z cytryny. Wszystko według własnych upodobań smakowych.
Rozpakowujemy ciasto francuskie i wykrawamy kółka, które nadziewamy przygotowanym mięsem i dobrze zlepiamy. Wrzucamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i pilnujemy gdyż bardzo szybko się smaży. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ponieważ mięso do farszu jest surowe, ja dawałam małe ilości farszu dodatkowo spłaszczając pierożki, tak by mięso sie rozeszło po całej ich wewnętrznej powierzchni i nie było niedosmażone, POdaję je z dipem majonezowo-pomidorowym: 3 łyżki keczupu, 2 łyżki majonezu, szczypta bazylii suszonej i sok z cytryny wg uznania. Smacznego :)