Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa z krewetkami

Fasolka szparagowa z krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10197

Dodano:

Odsłon: 11130

Fasolka szparagowa z krewetkami

Składniki

  • 20 średnich krewetek (użyłam gotowanych)
  • 2 garści fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • pół świeżej chili (lub więcej)
  • gruby szczypior
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 1 łyżka gomasio (opcjonalnie)
1-2 os. 15 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krewetki obieramy z pancerzy i odrywamy im głowy. Później, lekko nacinamy zewnętrzną, górną część krewetki i wyciągamy delikatnie, czarną nitkę. Krewetki myjemy i osuszamy. Fasolkę myjemy, odcinamy twarde końcówki i gotujemy około 3-4 minut. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek, krewetki i fasolkę, krótko obsmażamy na dużym ogniu, pod koniec dodajemy miód. Całość posypujemy plasterkami chili, poszatkowanym szczypiorem i gomasio (ewentualnie solą).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 lipca 2016 Nie masz litości...szparagowa <3 rewelka w każdej postaci i krewetki, które mogę pochłonąć niewiadomymi ilościami <3 Bosko <3 Odpowiedzi: 2 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń