Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetne zarówno na kolację jak i na przyjęcie
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93583
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2256
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93583
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2256
Składniki
Mięso z indyka drobno pokroić, sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę posiekać. Z białek ubić sztywną pianę. Połączyć ją z mięsem i serami, delikatnie wymieszać żeby piana nie opadła.
Z gotowego ciasta francuskiego małą szklanką wyciąć krążki. Na połówkę każdego nałożyć farsz, złożyć na pół, brzegi dokładnie zlepić. Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować żółtkiem i piec 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.