Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetne zarówno na kolację jak i na przyjęcie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12130
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12817
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12130
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12817
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4421
Składniki
Mięso z indyka drobno pokroić, sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę posiekać. Z białek ubić sztywną pianę. Połączyć ją z mięsem i serami, delikatnie wymieszać żeby piana nie opadła.
Z gotowego ciasta francuskiego małą szklanką wyciąć krążki. Na połówkę każdego nałożyć farsz, złożyć na pół, brzegi dokładnie zlepić. Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować żółtkiem i piec 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.