Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetne zarówno na kolację jak i na przyjęcie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 904
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12725
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 904
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12725
Składniki
Mięso z indyka drobno pokroić, sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę posiekać. Z białek ubić sztywną pianę. Połączyć ją z mięsem i serami, delikatnie wymieszać żeby piana nie opadła.
Z gotowego ciasta francuskiego małą szklanką wyciąć krążki. Na połówkę każdego nałożyć farsz, złożyć na pół, brzegi dokładnie zlepić. Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować żółtkiem i piec 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.