Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, tanie i szybkie:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1162
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13201
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1162
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13201
Składniki
Ciasto rozkładamy, wycinamy foremką serduszka. Na jedno serduszko kładziemy jeden „ząbek” mandarynki, przykrywamy drugim serduszkiem. Sklejamy boki. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym na 170 stopni. Można podać polane jogurtem i sokiem.
Jeśli ktoś potrafi, oczywiście może zrobić sam ciasto francuskie z własnego ulubionego przepisu.