Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, tanie i szybkie:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15868
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6415
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15868
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6415
Składniki
Ciasto rozkładamy, wycinamy foremką serduszka. Na jedno serduszko kładziemy jeden „ząbek” mandarynki, przykrywamy drugim serduszkiem. Sklejamy boki. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym na 170 stopni. Można podać polane jogurtem i sokiem.
Jeśli ktoś potrafi, oczywiście może zrobić sam ciasto francuskie z własnego ulubionego przepisu.