Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, tanie i szybkie:)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1185
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 21
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 95
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1185
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 21
Składniki
Ciasto rozkładamy, wycinamy foremką serduszka. Na jedno serduszko kładziemy jeden „ząbek” mandarynki, przykrywamy drugim serduszkiem. Sklejamy boki. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym na 170 stopni. Można podać polane jogurtem i sokiem.
Jeśli ktoś potrafi, oczywiście może zrobić sam ciasto francuskie z własnego ulubionego przepisu.