Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNA PRZEKĄSKA O KAŻDEJ PORZE DNIA.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 711
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 711
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 64
Składniki
w naczyniu roztapiamy masło. Dodajemy starte na tarce o średnich otworkach marchewki i dusimy przez około 15 min.
Dodajemy cukier, solimy i pozostawiamy, aby farsz delikatnie ostygł.
Ciasto francuskie dzielimy na 12 jednakowych kwadracików, a następnie każdy smarujemy farszem i zwijamy w rulonik.
Na koniec każdy zawijaniec smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku na złoty kolor, w temp. 150 stopni, przez ok. 20 min.
Smacznego!