Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNA PRZEKĄSKA O KAŻDEJ PORZE DNIA.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 680
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 474
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 877
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 680
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 474
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 877
Składniki
w naczyniu roztapiamy masło. Dodajemy starte na tarce o średnich otworkach marchewki i dusimy przez około 15 min.
Dodajemy cukier, solimy i pozostawiamy, aby farsz delikatnie ostygł.
Ciasto francuskie dzielimy na 12 jednakowych kwadracików, a następnie każdy smarujemy farszem i zwijamy w rulonik.
Na koniec każdy zawijaniec smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku na złoty kolor, w temp. 150 stopni, przez ok. 20 min.
Smacznego!