Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNA PRZEKĄSKA O KAŻDEJ PORZE DNIA.
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 66
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 25
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10505
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 66
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 25
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10505
Składniki
w naczyniu roztapiamy masło. Dodajemy starte na tarce o średnich otworkach marchewki i dusimy przez około 15 min.
Dodajemy cukier, solimy i pozostawiamy, aby farsz delikatnie ostygł.
Ciasto francuskie dzielimy na 12 jednakowych kwadracików, a następnie każdy smarujemy farszem i zwijamy w rulonik.
Na koniec każdy zawijaniec smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku na złoty kolor, w temp. 150 stopni, przez ok. 20 min.
Smacznego!