Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna polecam!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 984
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5565
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8708
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17927
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 984
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5565
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8708
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17927
Składniki
Mięsa umyc i zalac zimna wodą ,dodac włoszczyznę ,przyprawy -gotowac na małym ogniu do miekkosci.Po ugotowanu wyciągnac mięso ,wywar przecedzic. Mięso obrac z kosci ,podzielic na mniejsze kawałki .
W miseczkach rozłozyc po równo: mieso, jarzynkę odcedzoną z wywaru ,groszek oraz pokrojone ugotowane jajka. Posypac pokrojoną drobno cebulką. 2litry wywaru zagotowac, rozpuscic /dokładnie mieszając/ zelatynę. Gotowy wywar wlac do miseczek odstawic w chłodne miejsce. Mozna udekorowac swiezą natką lub koperkiem.Smacznego!