Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna polecam!
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1419
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14937
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 955
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1419
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14937
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 955
Składniki
Mięsa umyc i zalac zimna wodą ,dodac włoszczyznę ,przyprawy -gotowac na małym ogniu do miekkosci.Po ugotowanu wyciągnac mięso ,wywar przecedzic. Mięso obrac z kosci ,podzielic na mniejsze kawałki .
W miseczkach rozłozyc po równo: mieso, jarzynkę odcedzoną z wywaru ,groszek oraz pokrojone ugotowane jajka. Posypac pokrojoną drobno cebulką. 2litry wywaru zagotowac, rozpuscic /dokładnie mieszając/ zelatynę. Gotowy wywar wlac do miseczek odstawic w chłodne miejsce. Mozna udekorowac swiezą natką lub koperkiem.Smacznego!