Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna polecam!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Składniki
Mięsa umyc i zalac zimna wodą ,dodac włoszczyznę ,przyprawy -gotowac na małym ogniu do miekkosci.Po ugotowanu wyciągnac mięso ,wywar przecedzic. Mięso obrac z kosci ,podzielic na mniejsze kawałki .
W miseczkach rozłozyc po równo: mieso, jarzynkę odcedzoną z wywaru ,groszek oraz pokrojone ugotowane jajka. Posypac pokrojoną drobno cebulką. 2litry wywaru zagotowac, rozpuscic /dokładnie mieszając/ zelatynę. Gotowy wywar wlac do miseczek odstawic w chłodne miejsce. Mozna udekorowac swiezą natką lub koperkiem.Smacznego!