Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, apetycznie, szybko
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 983
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 983
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Składniki
Zaczynamy od zrobienia sosu, do słoiczka wlewamy 3 części oliwy i 1 część octu balasmicznego, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i energicznie potrząsamy do uzyskania jednolitej emulsji. Rwiemy na kawałki sałatę lodową, rzymską, rukolę, endywię dodajemy odrobinę kopru włoskiego, mieszamy i zalewamy sosem aby lekko się przegryzło. (można użyć gotowego mixu sałat). Rozkładamy na talerze, posypujemy wierzch drobno pokrojonymi pomidorami suszonymi i obkładamy bardzo cienkimi plasterkami gruszki.
Patelnie grillową lekko smarujemy olejem, tylko tyle by nie przywarło. Dobrze rozgrzewamy, układamy camembert i ananasa. Grillujemy aż ser zacznie się lekko rozpływać a na ananasie będa widoczne wyraźne wzorki i zacznie wydobywać się lekko słodkawy aromat.
Na zielona poduszkę układamy ananas, grillowany ser a całośc przyozdabiamy łyżeczką konfitury żurawinowej. SMACZNEGO