Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Zaczynamy od zrobienia sosu, do słoiczka wlewamy 3 części oliwy i 1 część octu balasmicznego, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i energicznie potrząsamy do uzyskania jednolitej emulsji. Rwiemy na kawałki sałatę lodową, rzymską, rukolę, endywię dodajemy odrobinę kopru włoskiego, mieszamy i zalewamy sosem aby lekko się przegryzło. (można użyć gotowego mixu sałat). Rozkładamy na talerze, posypujemy wierzch drobno pokrojonymi pomidorami suszonymi i obkładamy bardzo cienkimi plasterkami gruszki.
Patelnie grillową lekko smarujemy olejem, tylko tyle by nie przywarło. Dobrze rozgrzewamy, układamy camembert i ananasa. Grillujemy aż ser zacznie się lekko rozpływać a na ananasie będa widoczne wyraźne wzorki i zacznie wydobywać się lekko słodkawy aromat.
Na zielona poduszkę układamy ananas, grillowany ser a całośc przyozdabiamy łyżeczką konfitury żurawinowej. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

porta 24 września 2012Zgłoś do usunięcia
No, no świetnie to wymyśliłaś - grillowany camembert - mniam1 Kto głosował? | Odpowiedz