Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, apetycznie, szybko
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7047
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5416
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2680
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7047
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5416
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2680
Składniki
Zaczynamy od zrobienia sosu, do słoiczka wlewamy 3 części oliwy i 1 część octu balasmicznego, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i energicznie potrząsamy do uzyskania jednolitej emulsji. Rwiemy na kawałki sałatę lodową, rzymską, rukolę, endywię dodajemy odrobinę kopru włoskiego, mieszamy i zalewamy sosem aby lekko się przegryzło. (można użyć gotowego mixu sałat). Rozkładamy na talerze, posypujemy wierzch drobno pokrojonymi pomidorami suszonymi i obkładamy bardzo cienkimi plasterkami gruszki.
Patelnie grillową lekko smarujemy olejem, tylko tyle by nie przywarło. Dobrze rozgrzewamy, układamy camembert i ananasa. Grillujemy aż ser zacznie się lekko rozpływać a na ananasie będa widoczne wyraźne wzorki i zacznie wydobywać się lekko słodkawy aromat.
Na zielona poduszkę układamy ananas, grillowany ser a całośc przyozdabiamy łyżeczką konfitury żurawinowej. SMACZNEGO