Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zaskakujące smakiem. Danie te można podać z pieczywem na przystawkę.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2905
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19766
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2905
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3999
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek. Kapelusze panierujemy w roztrzepanym jajku przyprawionym vegetą, solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Cebulę kroimy w plastry. Ogórki również kroimy w plasterki.
Z 4 szkl wody, 12 łyżek octu; 6 łyżek cukru, 6 łyzek keczupu; koncentratu; 1 łyżkii soli; pieprzu ziarnistego; ziela angielskiego i liścia laurowego gotujemy zalewę. W misce układamy warstwami: smażone pieczarki, cebule; smażone pieczarki ogórki konserwowe.
Danie zalewamy gorącą zalewą, a gdy wystygnie wstawiamy do lodówki.
Jesli wolimy zalewę mniej octową, można zmniejszyc ilość octu do 6-8 łyżek.