Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zaskakujące smakiem. Danie te można podać z pieczywem na przystawkę.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek. Kapelusze panierujemy w roztrzepanym jajku przyprawionym vegetą, solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Cebulę kroimy w plastry. Ogórki również kroimy w plasterki.
Z 4 szkl wody, 12 łyżek octu; 6 łyżek cukru, 6 łyzek keczupu; koncentratu; 1 łyżkii soli; pieprzu ziarnistego; ziela angielskiego i liścia laurowego gotujemy zalewę. W misce układamy warstwami: smażone pieczarki, cebule; smażone pieczarki ogórki konserwowe.
Danie zalewamy gorącą zalewą, a gdy wystygnie wstawiamy do lodówki.
Jesli wolimy zalewę mniej octową, można zmniejszyc ilość octu do 6-8 łyżek.