Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zaskakujące smakiem. Danie te można podać z pieczywem na przystawkę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Kapelusze pieczarek odcinamy od nóżek. Kapelusze panierujemy w roztrzepanym jajku przyprawionym vegetą, solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Cebulę kroimy w plastry. Ogórki również kroimy w plasterki.
Z 4 szkl wody, 12 łyżek octu; 6 łyżek cukru, 6 łyzek keczupu; koncentratu; 1 łyżkii soli; pieprzu ziarnistego; ziela angielskiego i liścia laurowego gotujemy zalewę. W misce układamy warstwami: smażone pieczarki, cebule; smażone pieczarki ogórki konserwowe.
Danie zalewamy gorącą zalewą, a gdy wystygnie wstawiamy do lodówki.
Jesli wolimy zalewę mniej octową, można zmniejszyc ilość octu do 6-8 łyżek.