Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczynamy wielkie odliczanie. Już za parę godzin zaczynamy majówkę. W tym roku pogoda postanowiła nas rozpieścić i ma być wyjątkowo ładnie i ciepło. Od paru dni myślę nad przepisami na grilla, aromatycznymi marynatami oraz dodatkami. Dziś o hamburgerze z soczystej wołowiny, który bez wątpienia potrafi podbić podniebienia naszych gości podczas majowego grillowania. Hamburgera zwykle podajemy z dużą buła, natomiast u mnie w odsłonie krakowskiej, czyli z chrupiącym obwarzankiem. Ważne jest aby kupić takie z jak najmniejszym środkiem, żeby łatwiej było wypełnić jego przeróżnymi składnikami lub można upiec tak jak ja to zrobiłam i wtedy samemu nadać odpowiedni kształt. Majówkę czas zacząć. To do dzieła!
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 316
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 316
Składniki
Mielimy wołowinę w maszynce do mięsa Po zmieleniu do masy dodajemy musztardę, czosnek, pokrojoną drobno cebulę oraz posiekaną zieloną pietruszkę
Całość wyrabiamy dodając 2-3 łyżki rosołu, wyrabiamy około 1-2 minuty Formujemy hamburgery. Z pół kilograma mięsa powinny wyjść 4 hamburgery Po uformowaniu hamburgerów solimy i pieprzymy mięso
Smażymy je na grillu, długość grillowania w zależności od naszego ulubionego stopnia wysmażenia Po usmażeniu warto na chwilę położyć mięso na desce aby odpoczęło i soki się równo po mięsie rozeszły Podajemy z grillowanym obwarzankiem, sałatą, kiszonym ogórkiem, karmelizowaną cebulką, pomidorem i musztardą lub ketchupem