Połączenie smaków jest bardzo ciekawe. Marchewka, pomidor i zamiast przypraw herbata.
Herbaciane danie
Składniki
- pomidory, 4
- młode marchewki, 6
- mieszana herbata, 1 łyżeczka
- masło, 1 łyżka
- sól i pieprz, szczypta
Składniki
- pomidory, 4
- młode marchewki, 6
- mieszana herbata, 1 łyżeczka
- masło, 1 łyżka
- sól i pieprz, szczypta

Etapy przygotowania
Kroimy marchewkę na większe kawałki, pomidory na pół. Rozgrzewamy patelnie i topimy masło. Następnie dodajemy marchewkę i smazymy na wolnym ogniu aż będzie miękka. Potem dodajemy pomidory, chwile smarzymy. Dodajemy sól i pieprz oraz herbate i dusimy pzrze kilka minut. Podajemy z czerwonym winem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7314
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 40
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7314
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 40



Składniki
- pomidory, 4
- młode marchewki, 6
- mieszana herbata, 1 łyżeczka
- masło, 1 łyżka
- sól i pieprz, szczypta
Kroimy marchewkę na większe kawałki, pomidory na pół. Rozgrzewamy patelnie i topimy masło. Następnie dodajemy marchewkę i smazymy na wolnym ogniu aż będzie miękka. Potem dodajemy pomidory, chwile smarzymy. Dodajemy sól i pieprz oraz herbate i dusimy pzrze kilka minut. Podajemy z czerwonym winem.