Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski na każdą okazje.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15103
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15103
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy kroimy na połówki odzielamy żółtka od białek, żółtka mieszamy z łyżką śmietany i majonezu na papkę, dodając drobno posiekaną pietruszkę. Faszerujemy połowę ugotowanych jajek.
3 rzodkiewki mieszamy z tuńczykiem, majonezem i łyżką śmietany świeżą bazylią doprawiając i faszerujemy resztę jajek.
Boczek nawijamy na rolki do ciastek wstawiamy do piekarnika na 15min. 220st. Ogórka i 2 rzodkiewki ścieramy na dużej tarce dodając łyżkę śmietany przyprawiając solą i pieprzem. Gdy boczek ostygnie faszerujemy ogórkiem i rzodkiewką wstawiamy do lodówki na pół godziny.