Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski na każdą okazje.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 260
Królowa grilla :)
Odsłon: 61
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 59
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 260
Królowa grilla :)
Odsłon: 61
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 59
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy kroimy na połówki odzielamy żółtka od białek, żółtka mieszamy z łyżką śmietany i majonezu na papkę, dodając drobno posiekaną pietruszkę. Faszerujemy połowę ugotowanych jajek.
3 rzodkiewki mieszamy z tuńczykiem, majonezem i łyżką śmietany świeżą bazylią doprawiając i faszerujemy resztę jajek.
Boczek nawijamy na rolki do ciastek wstawiamy do piekarnika na 15min. 220st. Ogórka i 2 rzodkiewki ścieramy na dużej tarce dodając łyżkę śmietany przyprawiając solą i pieprzem. Gdy boczek ostygnie faszerujemy ogórkiem i rzodkiewką wstawiamy do lodówki na pół godziny.