Do góry

Przekąski Przepis na:

kapelusze nadziewane po grecku

Przepis dnia 2009-01-30
kapelusze nadziewane po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 35133

pyszne i latwe. pyszny dodatek do obiadu:)

Składniki

  • duze kapelusze pieczarek, 4-6
  • serek bialy np. philadelphia, opakowanie
  • ser zolty, 25 dag
  • sol
  • pieprz
  • cebula (jak kto woli), 1
  • olej, 4 lyzki
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
kapelusze nadziewane po grecku

Przygotowanie

  1. cebule drobno siekamy i podsmarzamy na rumiany kolor. ser scieramy na tarce na duzych oczkach. serek philadelphia mieszamy z 3/4 sera zoltego i cebulka podsmarzona . doprawiamy sola i pieprzem (pikantne lepiej smakuja:) ) kapelusze pieczarek myjemy i nadziewamy nasza mikstura tak by siegala brzegu pieczarki. na koniec posypujemy resztka sera i wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. zapiekamy az ser sie przyrumieni :) smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szynszylka 30 stycznia 2009 do farszu można dodać drobno pokrojoną szynkę konserwową :) PYCHA

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania_sm 17 stycznia 2009 wyprobowalam - sa na prawde pyszne :) na cieplo sa ok, ale duzo bardziej smakuja mi na zimno. pieczarki wcale nie byly surowe, chociaz mialam dosc grube kapelusze.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nereczka 17 stycznia 2009 mi sie puki co nie zdarzyly pieczarki surowe- a robilam juz je kilkadziesiat razy. moim zdaniem wszystko zalerzy od piekarnika i rodzaju grzybow. grubsze grzybki tez bym podsmarzyla:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karo 16 stycznia 2009 nadzienie pyszne ale grzyby surowe!!! a jak by czekać aż dojdą to nadzienie się całkowicie rozpływa!
proponuję najpierw podpiec same kapelusze, potem dodać nadzienie i dopiec razem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karo 16 stycznia 2009 nadzienie pyszne ale pieczarka surowa, a jak by czekaÄ

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nereczka 16 stycznia 2009 mozna podac do mielonych, schabowego, baraniny...z sosami lub bez- wedlug uznania i fantazji. ja uwielbiam z dewolajem lub gulaszem oraz jako dodatek na boku do golabkow z sosem pomidorowym:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewaczek75 16 stycznia 2009 wygladaja mniam mniam ale zastanawiam sie z czym mozna je podac? Pauja do miesa czy ..... no wlasnie - do czego?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewaczek75 16 stycznia 2009 wyglada baaaardzo apetycznie, zastanawiam sie jednak z czym to mozna podac?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń