Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp faszerowany pieczarkami. Może być daniem wigilijnym lub świątecznym.
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43606
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 188
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43606
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 188
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Składniki
Ze skóry karpia oskrobać łuski, i szlam, usunąć wnętrzności.
Karpia dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i naciąć skórę.
2 duże cebule pokroić w krążki
Skropić karpia sokiem z cytryny. Karpia obłożyć krążkami cebuli wewnątrz i na zewnątrz. Włożyć do lodówki na 24 godziny.
Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Małą cebulę i natkę pietruszki posiekać.
Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, dodać pieczarki, cebulę, usmażyć i ostudzić.
Do pieczarek z cebulą dodać bułkę tartą, natkę pietruszki, jajko, sól, pieprz i wyrobić masę.
Z karpia wyjętego z lodówki, usunąć plastry cebuli i włożyć farsz do środka. Spiąć brzegi karpia wykałaczkami i zasznurować nana wykałaczkach (tak jak buty) nicią.
Wysmarować naczynie żaroodporne olejem. Włożyć karpia i posmarować z wierzchu. olejem.
.Włożyć naczynie z karpiem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut.
2 łyżki masła roztopić, polać karpia i jeszcze piec przez około 10 minut.
Upieczonego karpia wyłożyć na półmisek i udekorować plasterkami cytryny. Smacznego!