Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka zapiekanka jest ulubionym daniem dzieci
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68138
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1973
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68138
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1973
Składniki
½ szklanki wiórek, zalać śmietaną i odstawić na ½ godziny, aż nasiąkną i spęcznieją. Ziemniaki obrać i zmiksować z cukrem waniliowym, orzechami i masą śmietankowo-kokosową oraz jajami. Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki. Pozostałe wiórki zrumienić na patelni z resztą masła, posypać nimi masę w foremce.
Piec w gorącym piekarniku około ½ godziny. Podawać z konfiturami lub śmietaną.