Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka zapiekanka jest ulubionym daniem dzieci
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
½ szklanki wiórek, zalać śmietaną i odstawić na ½ godziny, aż nasiąkną i spęcznieją. Ziemniaki obrać i zmiksować z cukrem waniliowym, orzechami i masą śmietankowo-kokosową oraz jajami. Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki. Pozostałe wiórki zrumienić na patelni z resztą masła, posypać nimi masę w foremce.
Piec w gorącym piekarniku około ½ godziny. Podawać z konfiturami lub śmietaną.