Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka zapiekanka jest ulubionym daniem dzieci
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 36
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 98
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 932
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 36
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 98
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 932
Składniki
½ szklanki wiórek, zalać śmietaną i odstawić na ½ godziny, aż nasiąkną i spęcznieją. Ziemniaki obrać i zmiksować z cukrem waniliowym, orzechami i masą śmietankowo-kokosową oraz jajami. Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki. Pozostałe wiórki zrumienić na patelni z resztą masła, posypać nimi masę w foremce.
Piec w gorącym piekarniku około ½ godziny. Podawać z konfiturami lub śmietaną.