Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka zapiekanka jest ulubionym daniem dzieci
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 772
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 872
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 772
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 872
Składniki
½ szklanki wiórek, zalać śmietaną i odstawić na ½ godziny, aż nasiąkną i spęcznieją. Ziemniaki obrać i zmiksować z cukrem waniliowym, orzechami i masą śmietankowo-kokosową oraz jajami. Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki. Pozostałe wiórki zrumienić na patelni z resztą masła, posypać nimi masę w foremce.
Piec w gorącym piekarniku około ½ godziny. Podawać z konfiturami lub śmietaną.