Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki z paluszków surimi

Kotleciki z paluszków surimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 1944

Przepisów na kotleciki z kraba, jest wiele, mnie zainspirował przepis, pochodzący z kuchni australijskiej, a mięso z kraba zastąpiłam paluszkami surimi.

Składniki

  • paluszki surimi mrożone, 2 opakowania
  • jajko surowe, 1
  • jajka ugotowane, 2
  • majonez, 1 łyżka
  • ser, 10-15 dkg
  • przyprawa do ryb, do smaku
  • czosnek, 2 ząbki
  • Sos Worcestershire, 1 łyżeczka
  • pieprz, do smaku
  • sól, do smaku
  • ostra papryka, do smaku
  • szczypiorek, garść
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki z paluszków surimi

Przygotowanie

  1. Rozmrożone paluszki rozdrobić widelcem i dodać potarty ser, rozdrobione jajka ugotowane, szczypiorek posiekany oraz surowe jajko. Dodać wszystkie przyprawy. Formować małe kotleciki i smażyć na patelni teflonowej, ok.15 min. Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń