Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Afrykańsko-meksykańsko :)
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11808
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 449
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 116
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 676
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11808
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 449
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 116
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 676
Składniki
Do gotowania tej potrawy można użyć bulionu warzywnego lub mięsnego lub tak jak w moim przypadku wody i odrobinę masła polskiego. Ilości bulionu ok 0,5-1l (w zależności od upodobań gęstości)
Ziemniaka obieramy, kroimy na małe kawałki i gotujemy na półtwardo. Wrzucamy fasolkę (ja użyłem mrożonej) i kontynuujemy gotowanie na małym ogniu
Papryki, po oczyszczeniu z nasion, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się bazy. Wszystkie powyższe składniki gotujemy do miękkości.
Tak powstałą wstępnie zupę, przeistaczamy za pomocą blendera w krem.
Do kremu dodajemy wcześniej poszatkowaną lub zmieloną 1 sztukę papryczki pili-pili. Można oczywiście dodać więcej ale po co później zionąć po spożyciu ogniem ;) i tak jest wystarczająco ostro. Zamiast pili-pili można oczywiści dodać papryczki chili ale to już nie ta sama ostrość i smak.
Podajemy gorące z tortilla chips.
SMACZNEGO!