Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Afrykańsko-meksykańsko :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118508
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8552
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2350
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118508
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8552
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2350
Składniki
Do gotowania tej potrawy można użyć bulionu warzywnego lub mięsnego lub tak jak w moim przypadku wody i odrobinę masła polskiego. Ilości bulionu ok 0,5-1l (w zależności od upodobań gęstości)
Ziemniaka obieramy, kroimy na małe kawałki i gotujemy na półtwardo. Wrzucamy fasolkę (ja użyłem mrożonej) i kontynuujemy gotowanie na małym ogniu
Papryki, po oczyszczeniu z nasion, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się bazy. Wszystkie powyższe składniki gotujemy do miękkości.
Tak powstałą wstępnie zupę, przeistaczamy za pomocą blendera w krem.
Do kremu dodajemy wcześniej poszatkowaną lub zmieloną 1 sztukę papryczki pili-pili. Można oczywiście dodać więcej ale po co później zionąć po spożyciu ogniem ;) i tak jest wystarczająco ostro. Zamiast pili-pili można oczywiści dodać papryczki chili ale to już nie ta sama ostrość i smak.
Podajemy gorące z tortilla chips.
SMACZNEGO!