Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Afrykańsko-meksykańsko :)
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 631
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 489
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 631
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 489
Składniki
Do gotowania tej potrawy można użyć bulionu warzywnego lub mięsnego lub tak jak w moim przypadku wody i odrobinę masła polskiego. Ilości bulionu ok 0,5-1l (w zależności od upodobań gęstości)
Ziemniaka obieramy, kroimy na małe kawałki i gotujemy na półtwardo. Wrzucamy fasolkę (ja użyłem mrożonej) i kontynuujemy gotowanie na małym ogniu
Papryki, po oczyszczeniu z nasion, kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się bazy. Wszystkie powyższe składniki gotujemy do miękkości.
Tak powstałą wstępnie zupę, przeistaczamy za pomocą blendera w krem.
Do kremu dodajemy wcześniej poszatkowaną lub zmieloną 1 sztukę papryczki pili-pili. Można oczywiście dodać więcej ale po co później zionąć po spożyciu ogniem ;) i tak jest wystarczająco ostro. Zamiast pili-pili można oczywiści dodać papryczki chili ale to już nie ta sama ostrość i smak.
Podajemy gorące z tortilla chips.
SMACZNEGO!