Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia środziemnomorska na Twoim talerzu
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1016
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 549
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1016
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 549
Składniki
Sparzyć i obrać dokładnie pomidory, następnie pokroić je i zmiksować razem z oliwą i kilkoma liśćmi bazylii. Miksowanie powinno być energiczne i pozostawić masę jak najlżejszą
Przepuścić przez sito (chińskie stożkowe), dodać soli i pieprzu do smaku.
Wstawić do lodówki i podawać w kubkach, gdy krem będzie bardzo zimny. Powierzchnię kremu można ozdobić drobno posiekaną bazylią.