Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia środziemnomorska na Twoim talerzu
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 336
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3771
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 336
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3771
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Składniki
Sparzyć i obrać dokładnie pomidory, następnie pokroić je i zmiksować razem z oliwą i kilkoma liśćmi bazylii. Miksowanie powinno być energiczne i pozostawić masę jak najlżejszą
Przepuścić przez sito (chińskie stożkowe), dodać soli i pieprzu do smaku.
Wstawić do lodówki i podawać w kubkach, gdy krem będzie bardzo zimny. Powierzchnię kremu można ozdobić drobno posiekaną bazylią.