Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia środziemnomorska na Twoim talerzu
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3915
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423034
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2551
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3915
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423034
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2551
Składniki
Sparzyć i obrać dokładnie pomidory, następnie pokroić je i zmiksować razem z oliwą i kilkoma liśćmi bazylii. Miksowanie powinno być energiczne i pozostawić masę jak najlżejszą
Przepuścić przez sito (chińskie stożkowe), dodać soli i pieprzu do smaku.
Wstawić do lodówki i podawać w kubkach, gdy krem będzie bardzo zimny. Powierzchnię kremu można ozdobić drobno posiekaną bazylią.