Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w chrupiącej panierce z pikantną salsą pomidorowo-paprykową smakuje po prostu wspaniale. Dla ludzi którzy lubią ostre potrawy .. ;)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Aby przygotować salsę , grilluj paprykę w wysokiej temperaturze , aż jej skórka się zwęgli. Następnie przełóż ją na talerz i przykryj folią kuchenną. Gdy ostygnie , obierz ze skórki , pokrój na kawałeczki i włóż do miski. Pokrój też pomidory oraz cebulę , po czym wymieszaj je z papryką , sokiem z limonki i kolendrą. Przykryj wszystko folią i schłodź. Po schłodzeniu salsa będzie gotowa.
Włóż chipsy z tortilli do blendera , zmiel drobno i przełóż na duży talerz. Następnie wymieszaj je z pieprzem kajeńskim.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pokrój kurczaka w paski. Wysyp mąkę na talerz , a jajko wbij do miseczki i roztrzep. Oprósz kurczaka mąką , zanurz w jajku i obtocz w drobno zmielonych chipsach.
Przełóż mięso do formy do pieczenia i piecz przez około 25-35 minut , aż panierka będzie chrupiąca. Podawaj gorące z zimnym sosem salsa.