Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w chrupiącej panierce z pikantną salsą pomidorowo-paprykową smakuje po prostu wspaniale. Dla ludzi którzy lubią ostre potrawy .. ;)
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231758
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4960
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36380
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231758
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4960
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36380
        
        Składniki
Aby przygotować salsę , grilluj paprykę w wysokiej temperaturze , aż jej skórka się zwęgli. Następnie przełóż ją na talerz i przykryj folią kuchenną. Gdy ostygnie , obierz ze skórki , pokrój na kawałeczki i włóż do miski. Pokrój też pomidory oraz cebulę , po czym wymieszaj je z papryką , sokiem z limonki i kolendrą. Przykryj wszystko folią i schłodź. Po schłodzeniu salsa będzie gotowa.
Włóż chipsy z tortilli do blendera , zmiel drobno i przełóż na duży talerz. Następnie wymieszaj je z pieprzem kajeńskim.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pokrój kurczaka w paski. Wysyp mąkę na talerz , a jajko wbij do miseczki i roztrzep. Oprósz kurczaka mąką , zanurz w jajku i obtocz w drobno zmielonych chipsach.
Przełóż mięso do formy do pieczenia i piecz przez około 25-35 minut , aż panierka będzie chrupiąca. Podawaj gorące z zimnym sosem salsa.