Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ugotowac makaron najlepiej kokardki w osolonej wodzie. Boczek wędzony 15dkg na osobę pokroić w paseczki, 1 średnia cebulka na osobę pokroić w kosteczkę - podsmażyć na złoto, zdjac z ognia dodać smietanę 36% wymieszać i żółtko dla zagęszczenia sosu. Polać kluchy i posypać świeżo mielonym pieprzem, dodać parmezan (raczej nie dosalać)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

lubiesuperzjesc 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję, jeśli tylko będę miała okazje z pewnością wypróbuję :DPozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

callela 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Jeżeli chodzi o sos carbonara oryginalna receptura opiera się nie na śmietanie i parmezanie lecz na serze pekorino i mleku, dodatkowo dodaje się jajek tyle ile porcji ma powstać. Piszę bo może zechcesz spróbować prawdziwego sosu, a przepis dobrze znam ponieważ mój mąż jest włochem. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz