Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako zakąska, samodzielne danie bądź dodatek:)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Makaron gotujemy. Cebulkę podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni ( najlepiej wybrać tę patelnie, do której nic nie przywiera-teflonową), dodać sól, pieprz. Ugotowany makaron wrzucić na patelnię, posypać serem pokrojonym w kostkę, ok 1cmx1cm. Gdy zacznie się rozpuszczać, dodać gałkę muszkatołową oraz majeranek. Podsmażać ok 10 min. Sos: zmieszać wszystkie składniki. Gotowe danie polać sosem, smacznego:)