Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponoć przydatne przy spożywaniu "wody ognistej" :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8457
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 534
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8457
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 534
Składniki
Na dno słoika ułożyć czosnek, chrzan i koper.
Ułożyć ciasno ogórki.
Zalać osoloną ciepłą wodą. Na wierzch położyć piętkę chleba.
Przykryć talerzykiem, żeby ograniczyć dostęp powietrza.
Po 3 dniach można zagryzać. Chyba, że pogoda będzie chłodna to może to potrwać troszkę dłużej.