Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 30
Dodano: 06.07.2010
Odsłon: 1267
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Roztrzepujemy jajko, wsypujemy zioła, sól,paprykę i mieszamy wszystko razem. W tak przyprawionym jajku panierujemy plastry mortadeli, następnie w bułce i na rozgrzany olej.
Smażymy na rumiano, odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Co do sposobu podawania to można praktycznie jak się komu zechce - z ziemniakami, surówką, ryżem...itp. Ja ostatnio próbowałam z ketchupem, do tego surowa papryka i pomidorek:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Alicja_Tomasz 06 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
moratadella :P mniam mniam :)) i bardzo dobre wrecz wspaniale skladniki :) pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Elkamor 06 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Ja po podsmażeniu mortadeli kładę w ten "dołek co się robi odrobinę groszku konserwowego i na to odrobinę majonezu.Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 06 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
my w ogóle nie jemy mortadeli.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 06 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Tesknie za takim jedzonkiem,ale tu nie mam mortadeli,moze jest ,ale nie taka jak w Polsce.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ANIKA26 06 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
U mnie było wczoraj na późną obiado-koalcję :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wz31 06 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Danie często wystepuje na mojm stole z surówką z kiszonej kapusty.0 Kto głosował? | Odpowiedz