Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i smaczny pomysl na danie z ziemniakow, dobry z kazda surowka
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Cale ziemniaki umyc i wlozyc albo do mikrofalówki i piec tak dlugo az beda miekkie na tyle by je wydrazyc (ewentualnie mozna ugotowac w mundurkach).W mikrofalowce na 700Wat to okolo 15-20 min w zaleznosci jak duze sa ziemniaki. Upieczone ziemniaki przekroic na pol i lyzka wydrazyc miazsz tak by nie uszkodzic skorki. Zostawic skorki na pozniej.
Wydrazony miazsz z ziemniakow poloczyc z pokrojona w kosteczke cebulka, szyneczka i majonezem, tak by otrzymac mase ziemniaczana. Doprawic wszystko sola, pieprzem, vegeta i przyprawami. Nalozyc mase do skorek z ziemniakow i polozyc na gore plasterek zoltego sera. Zapiekac w piekarniku az stopi sie ser. Bardzo dobrze smakuje z roznymi salatkami.