Do góry

Przekąski Przepis na:

naleśniki z antonówką

naleśniki z antonówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 2193

szybkie smaczne i każdy je lubi

Składniki

  • CIASTO
  • mąka
  • cukier3łyżki do naleśników a 3 do jabłek, 3łyzki
  • mleko, 0.5l
  • Jaja, 2szt.
  • cukier wanilinowy, 1op.
  • proszek do pieczenia, 1łyżeczka
  • sól do jabłek i naleśników, szczypta
  • MASA JABŁKOWA
  • jabłka, 1kg
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
naleśniki z antonówką

Przygotowanie

  1. sporządzić ciasto naleśnikowe jajka ubić trzepaczka z cukrem i cukrem wanilinowym dodawaj maki i mleka na przemian a na koniec proszek i sól smażyć na patelni teflonowej

  2. jabłka obrać pokroić na ósemki smażyć z cukrem i sola

  3. przekładać naleśniki masą jabłkową

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń