Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna kolacja, bogata w białko. Naleśnik z twarogiem ale nie na słodko lecz pikantnie, do tego świeże zioła, żeby się dobrze trawiło wieczorkiem kiedy się położymy do łóżek :)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1693
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 276
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 576
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1693
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 276
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 576
Składniki
Naleśniki: wszystkie składniki połączyć, mąki dodać tyle żeby ciasto miało gęstą, lejącą konsystencje. do ciasta można dodać trochę przyprawy curry. Usmażyć na gorącym oleju, możliwie cienkie naleśniki.
Farsz: zioła i cebulkę pokroić drobno, dodać do twarogu, zagnieść razem z papryką, posolić, popieprzyć.
Połowę naleśnika smarować farszem, i składać w trójkąty.
Ponownie rozgrzać patelnie i na oleju podsmażać poskładane naleśniki z dwóch stron, żeby miały "chrupiącą skórkę".
Podawać na ciepło, świetnie smakują ze świeżymi pomidorami :)