Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane wzbogacone.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13555
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 893
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13555
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 893
Składniki
Wszystko po kolei siekamy /cebula w kostkę, zielony szczypior ,tymiane zielony na drobno /, ziemniaki ucieramy pół na pół na grubszej i drobniejszej tarce dodajemy jajko, mąkę , przyprawy do smaku, wszysko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku i smażymy małe lub większe placuszki.. Smażymy na gorącym oleju na rumiano . Podajemy najlepiej na gorąco , zimne też smaczne ale tracą chrupkość , do tego herbatka z imbirem i oryginalna kolacja dla gości i przyjaciół gotowa ! !