Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie pasują do czerwonego barszczyku, zup czy jako przekąska do piwa :)
Pyszne i delikatne w smaku paluszki rybne robione w domu od podstaw. Przepis...
Odsłon: 7826
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 396
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 3341
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 627
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 396
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 3341
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 627
Składniki
Śmietanę łączymy z drożdżami i łyżką cukru.
Przesiewamy mąkę, dodajemy sól, margarynę i smalec - siekamy składniki nożem. Kiedy wystarczająco je rozdrobnimy i połączymy dodajemy jajka i przygotowaną wcześniej śmietanę z drożdżami - wyrabiamy ciasto.
Wałkujemy ciasto do grubości ok 3-4 mm. Moja wersja - posypałam rozwałkowane ciasto solą, kminkiem (samo ciasto nie jest zbyt słone) i żółtym serem startym na grubych oczkach. Za pomocą wałka "wprasowałam" nieco ser i przyprawy w ciasto. Wycinamy nożem paski o szerokości 1-1,5 cm. Pieczemy ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Zamiast kminku możemy użyć mak, sezam, ulubioną mieszankę przypraw - co tylko nam przyjdzie do głowy ;)
Przepisy Przekąski
Przekąski
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
Przekąski
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Przekąski
Wielkanocne jajka-galaretki
Przekąski
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
abc
Odsłon: 38
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie
Odsłon: 37