Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki owinięte boczkiem - na grilla i do piekarnika

Parówki owinięte boczkiem - na grilla i do piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9415

Dodano:

Odsłon: 967

Sezon grillowy w pełni, proponuję coś innego niż kiełbasa, karkówka czy szaszłyki a mianowicie... parówki. :-) Ale nie byle jakie, bo owinięte boczkiem, nadziane korniszonem i serem. A jeśli nie przepadacie za grillowaniem - zróbcie je w piekarniku.

Składniki

  • 6 parówek
  • 6 plasterków wędzonego boczku
  • 3 plastry sera
  • 2 ogórki konserwowe
  • keczup
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser kroimy w podłużne, dość cienkie paski. Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół, również kroimy w paski.

  2. Każdą z parówek nacinamy wzdłuż. W środek wkładamy kawałki ogórka konserwowego i sera. Każdą parówkę owijamy plastrem wędzonego boczku.

  3. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut lub grillujemy do zarumienienia. Podajemy polane keczupem, z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń