Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, tanie
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6169
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8657
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6169
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8657
Składniki
Farsz: Mięso ugotować i zmielić, dodać zeszkloną cebulkę, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, magi do smaku. Z mięsa uformować 2 wałki
Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem na stolnicę, dodajemy zółtka, jajo, masło, śmietanę i sól. Wszystkie składniki siekamy nożem, na koniec wyrabiamy rękami i wkładamy do lodówki. Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkujemy na 2 prostokątne placki.
Z nadzienia formujemy wałek, i nakładamy na ciasto w odległości ok 2cm od brzegu. Zwijamy ciasto z nadzieniem, spłaszczamy nożem i kroimi na prostokąty lub kwadraty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 200C