Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, tanie
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14624
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14624
Składniki
Farsz: Mięso ugotować i zmielić, dodać zeszkloną cebulkę, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, magi do smaku. Z mięsa uformować 2 wałki
Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem na stolnicę, dodajemy zółtka, jajo, masło, śmietanę i sól. Wszystkie składniki siekamy nożem, na koniec wyrabiamy rękami i wkładamy do lodówki. Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkujemy na 2 prostokątne placki.
Z nadzienia formujemy wałek, i nakładamy na ciasto w odległości ok 2cm od brzegu. Zwijamy ciasto z nadzieniem, spłaszczamy nożem i kroimi na prostokąty lub kwadraty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 200C