Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, tanie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Farsz: Mięso ugotować i zmielić, dodać zeszkloną cebulkę, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, magi do smaku. Z mięsa uformować 2 wałki
Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem na stolnicę, dodajemy zółtka, jajo, masło, śmietanę i sól. Wszystkie składniki siekamy nożem, na koniec wyrabiamy rękami i wkładamy do lodówki. Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkujemy na 2 prostokątne placki.
Z nadzienia formujemy wałek, i nakładamy na ciasto w odległości ok 2cm od brzegu. Zwijamy ciasto z nadzieniem, spłaszczamy nożem i kroimi na prostokąty lub kwadraty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 200C