Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, tanie
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5344
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17531
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 652
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5344
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17531
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 652
Składniki
Farsz: Mięso ugotować i zmielić, dodać zeszkloną cebulkę, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, magi do smaku. Z mięsa uformować 2 wałki
Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem na stolnicę, dodajemy zółtka, jajo, masło, śmietanę i sól. Wszystkie składniki siekamy nożem, na koniec wyrabiamy rękami i wkładamy do lodówki. Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkujemy na 2 prostokątne placki.
Z nadzienia formujemy wałek, i nakładamy na ciasto w odległości ok 2cm od brzegu. Zwijamy ciasto z nadzieniem, spłaszczamy nożem i kroimi na prostokąty lub kwadraty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 200C