Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sama nazwa wskazuje bardzo pyszne.... Można je nadziewać różnym farszem, ja podaję nieco inny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 451
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1806
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 368
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 451
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1806
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 368
Składniki
Przygotować farsz: umyte pieczarki przekroić na połówki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć, lekko rumieniąc. Następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z obraną ze skórki kiełbasą, wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Ciasto: wysypać mąkę na stolnicę, przesiekać z tłuszczem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać startą gałkę i sól, zagnieść gładkie ciasto. Uformować wałki grubości palca, rozpłaszczyć wałkiem, nakładać farsz, dokładnie zalepiać, odwracać "szwem" do spodu. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem, pokrajać na 5 centymetrowe kawałki, ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (220 stopni C). Piec do zrumienienia. Przepis podsunęła mi koleżanka. Życzę smacznego.