Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sama nazwa wskazuje bardzo pyszne.... Można je nadziewać różnym farszem, ja podaję nieco inny.
Przygotować farsz: umyte pieczarki przekroić na połówki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć, lekko rumieniąc. Następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z obraną ze skórki kiełbasą, wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Ciasto: wysypać mąkę na stolnicę, przesiekać z tłuszczem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać startą gałkę i sól, zagnieść gładkie ciasto. Uformować wałki grubości palca, rozpłaszczyć wałkiem, nakładać farsz, dokładnie zalepiać, odwracać "szwem" do spodu. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem, pokrajać na 5 centymetrowe kawałki, ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (220 stopni C). Piec do zrumienienia. Przepis podsunęła mi koleżanka. Życzę smacznego.
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 276
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 110
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 78
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 48
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 159
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 530
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 276
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 110
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 78
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 48
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 159
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 530
Składniki
Przygotować farsz: umyte pieczarki przekroić na połówki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć, lekko rumieniąc. Następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z obraną ze skórki kiełbasą, wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Ciasto: wysypać mąkę na stolnicę, przesiekać z tłuszczem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać startą gałkę i sól, zagnieść gładkie ciasto. Uformować wałki grubości palca, rozpłaszczyć wałkiem, nakładać farsz, dokładnie zalepiać, odwracać "szwem" do spodu. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem, pokrajać na 5 centymetrowe kawałki, ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (220 stopni C). Piec do zrumienienia. Przepis podsunęła mi koleżanka. Życzę smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Opiekane talarki z młodych ziemniaków
Przekąski
Roladki z twarożkiem. Super na śniadania i imprezy.
Przekąski
Grillowana cukinia z papryką
Przekąski
Mozzarella z pomidorami
Opiekane talarki z młodych ziemniaków
Opiekane talarki z młodych ziemniaków. Przekąska idealna na tą porę kiedy mam...
Odsłon: 170
Roladki z twarożkiem. Super na śniadania i imprezy.
Fajne na śniadanie czy jako przekąska ma imprezę. Bardzo proste w przygotowaniu.
Odsłon: 224