Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na karnawałową imprezę np.z barszczykiem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6411
Składniki
Żółtka i jajko utrzyj z cukrem.Mąkę przesiej na stolnicę.Dodaj pokrojoną margarynę,utarta jajka i resztę składników,zagnieć na gładkie,elastyczne ciasto.
Farsz:cebule posiekaj.Pieczarki pokrój na plasterki,podsmaż na oleju.Dodaj połowę cebuli,duś ok.15 minut.
Wieprzowinę pokrój na kawałki,podsmaż na oleju z resztą cebuli i czosnkiem.Podlej wodą,duś do miękkości.Bułkę namocz,odciśnij.Mięso ostudź,zmiel z bułką.Dodaj pieczarki z cebulą,przypraw (jeśli farsz jest suchy,dodaj tłuszcz z duszenia).
Ciasto rozwałkuj,wytnij kwadraty.Ułóż farsz mięsny,sklejaj.Posmaruj białkiem.Paszteciki piecz ok.30 minut w temperaturze 180 stopni.